Bu 8 Hatayı Yaparak Başarınızı Sınırlıyor Musunuz?

Bu 8 Hatayı Yaparak Başarınızı Sınırlıyor Musunuz?

Bazen ‘başarı’ strese, mücadeleye ve hayal kırıklığına değmeyebilir.

Başarıyı engelleyen hatalardan kaçınmak başarıya ulaşmanın en iyi ilk adımıdır. Sadece bu hataların farkına varmanız beklenmedik şekilde size daha da başarı getirebilir.

Başarınızı engelleyen şu hatalardan uzak durabilirsiniz:

1-Etkili alışkanlıklara sahip olmamak.

Başarı tanımınız ne olursa olsun, başarıya ulaşmanıza yardımcı olacak veya engel oluşturacak alışkanlıklar vardır. Kendinize, her gün sizi başarıya daha da yaklaştıracak bir şekilde yaşayıp yaşamadığınızı sorun. Başarıyı garantilemek için her gün hangi alışkanlıkları göstermeniz önemli?

Büyük başarılar zaman alır. Farkı yaratan, uzun bir süre boyunca yapılan küçük şeylerdir.

2-Açık ve net hedeflerin olmayışı.
Bir hedefiniz yoksa başarılı olup olmadığınızı nasıl bileceksiniz?
Lobutlar yoksa bowling de topu nasıl attığınızın da bir önemi de yoktur.

Hedefiniz ne? Başarılı insanların hedefleri vardır ve bunları düzenli olarak gözden geçirirler. Başarısız insanlar ise ne istediklerinden net bir şekilde emin değillerdir.

3-Plan eksikliği.

    Mücadele edenler genellikle öylesine yaşarlar. Aslında bir planları ve yönleri yoktur. “Hayatta kalayım yeter” modu açıktır. Sonuç olarak da hayatı tepkisel olarak yaşarlar. Başkalarının değil kendi hayatınızı yaşamak için adım adım plan yapmanız önemli.

    4-Meşgul olmayı üretkenlikle karıştırmak.

      8 saatlik aktiviteyi 8 saatlik üretkenlikle karıştırmak hatalı düşünmenin bir sonucudur.
      Bu konuda size yardımcı olabilecek, Pareto Prensibi, olası seçeneklerinizin %20’sinin başarınızın %80’ine katkıda bulunduğunu belirtir.

      Çoğu insan, zamanından sınırlı getiri sağlayan daha kolay, daha rahat aktivitelere yönelir.

      Meşgul olduğunuzda gerçek ilerleme kaydetmezsiniz. Bu sebeple işinizde ve hayatınızda en büyük etkiye sahip etkinlikleri seçin.

      5-Tutarlılık eksikliği.
      Şampiyonlar son derece tutarlıdır. Gününüzü dakikası dakikasına planlamak ve aynı günü tekrar tekrar yaşamak ilginizi çekmiyor olabilir ancak başarı, ortalama bir insanın göstermeye istekli olacağından daha fazla tutarlılık gerektirir. Hedeflerinize ulaşmak için her gün turarlı bir şekilde zaman ayırın.

      6-Rahatsızlıkla etkili bir şekilde başa çıkamamak.
      İlerleme yeni davranışlar gerektirir ve yeni davranışlar doğası gereği bir düzeyde rahatsız edicidir. Geçmişteki sizi desteklemeyen davranışları tekrarlamak hayatınızı durma noktasına getirir. Başarılı insanlar rahatsızlıklarla baş edebilir ve ilerleyebilirler.

        Nefes egzersizleri, dua, meditasyon ve yoga, rahatsızlığı gidermek için kullanılan birkaç araçtır. Rahatsız olmak, bir şeyi yapmamak için bir sebep olmamalı.

        “Kaygan bir zeminde kaymak istiyorsanız, sürekli kaygan zeminde kaymalısınız.

        7-Hatalardan ve başarısızlıklardan ders almamak.

          En başarılı insanlar en çok başarısız olanlardır. Başarısızlıktan kaçınmak çok yaygın bir yanılgı ancak bu büyük bir hata. Elbette başarısızlık hiçbir zaman amaç değil ama başarıya ulaşmanın beklenen bir parçasıdır.
          Başarısızlık, bir dahaki sefere daha iyi bir girişimde bulunmanıza olanak tanıyan istenmeyen bir sonuçtur.

          8.Değiştirilemeyecek şeylerle meşgul olmak.

          Hayatta değiştirilemeyecek pek çok şey var, özellikle de geçmiş. Öncelikle geçmiş için üzülmeyi, gelecek için kaygı duymayı bırakmayı ve kontrolünüzdekilere odaklanmayı öğrenin.

          Bu size müthiş bir rahatlama sağlayacaktır.

          Evet sizde bu 8 hatadan kaçınıp kendinize özel çözüm yolları bulabilirseniz girişimcilik yolculuğunuz daha farklı olabilir.

          en_GB