Girişimci Olarak Liderlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Girişimci Olarak Liderlik Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yeni girişiminizi başlatmak için kendi vizyonunuza ve yapabildiklerinize odaklısınızdır.

Daha sonra, operasyonlarınız büyüdükçe liderlik ve yönetme becerilerinizin önemli hale geldiğini fark edersiniz. Kendinizi doğuştan bir lider olarak görürsünüz veya liderlik üzerine çalışmanız gerektiğine kanaat getirisiniz. Her durumda ara ara kontrol edeceğiniz bu beceriyi canlı tutmalısınız.


Şimdi size, liderlik ederken gereken farklı alanlardaki becerileri anlatacağım.

Girişimci Liderler için İletişim Becerileri:

1-Bağlantılar oluşturun. Çalışanlarınızı etkileşime geçirin. Tavsiye almanıza, fikirleri tartışmanıza ve başka bakış açıları keşfetmenize olanak tanıyan destek ağı oluşturun.

2-Soru sorun. Başkalarına, onlarla ilgilenerek onları önemsediğinizigösterin. Çalışanlarınızı neyin motive ettiği ve kişisel hedeflerinin neler olduğu hakkında daha fazla bilgi edinin. İhtiyacınız olduğunda yardım isteyin, böylece doğru kararlar verebilir ve başkalarınındeneyimlerinden yararlanabilirsiniz.

3-Geri bildiriminizi paylaşın. Başkalarına nasıl olduğunuzu sorun.Fikirlerine gösterdiğiniz saygıyı takdir edecekler bu da karşılıklı büyümenize yardımcı olacaktır. Elbette denge önemli. Nerde, nasıl sorduğunuz çerçeveyi etkiler.

4-İlham verin. Örnek olarak liderlik edin. Tutkunuzun ve amacınızın ekibinizi birleştirmesine izin verin. Misyonuzu tartışın ve vizyonunuzu günlük yaptıklarınızla bütünleştirin. Görsünler, hissetsinler, duysunlar ki ilham alsınlar..

Girişimciler için İşe Alma Beceriler

1-Bir akış hattı oluşturun. İş ilanı panolarında reklam yayınlamanınötesine geçin. Sizinle çalışmak isteyen nitelikli yeteneklerden oluşan bir havuz oluşturun. İşveren markanızı netleştirin. Pasif
adaylarla iletişim halinde kalın. Yüksek performans gösterme potansiyeli gösteren şirket içi adayları yetiştirin.

2-İşe alıma öncelik verin. Birden fazla pozisyonu doldurmaya çalışmak bunaltıcı gelebilir. Neyin en acil ve önemli olduğunu belirleyerek süreci kolaylaştırın. Son teslim tarihleri kesin olan veya
sonuç üzerinde daha fazla etkisi olan açılışlara odaklanın. Doldurulması kolay pozisyonları işaretleyin, böylece daha uzmanlık gerektiren arka planlara odaklanabilirsiniz.

3-Çeşitliliği teşvik edin. Sıfırdan başlamanın bir avantajı, farklı yetenekleri işe alma konusunda bilinçli olmanızdır. İşe alma ekiplerinizi ve iş tanımlarınızı kapsayıcı hale getirin. Yani çeşitlilikten
korkmayın. Çünkü o, sizi ileri taşıyacak, inovatif baktıracak, piyasada farklılaştıracak.

Girişimciler için İşleri Devretme Becerileri:

1-Başkalarını güçlendirin. Ne erken ne geç olmalı. Güçlenen kişiyi yeri gelince hemen devreye alın.

2-Eğitim sunun. Önce eğitin, devretmeden önce olabildiğince emin olun. Çalışanlarınızın öğrenmeye devam etmelerine yardımcı olmak, onların daha fazla sorumluluk almalarını sağlayacak ve iç huzurunuzu artıracaktır.

3-Esnek olun. Başkalarına yenilik yapmaları ve işlerini güçlü yönlerine göre uyarlamaları için alan açın.

Girişimciler için Diğer Liderlik Becerileri:

1-İmajınızı geliştirin. Sektörünüze bağlı olarak işe giderken sweatshirtlerinizi giyebilirsiniz. Öte yandan, daha kurumsal bir görünüm benimsemeniz ve bazı temel sosyal etki konularını dikkate
almanız gerekebilir.

2-Finansal okuryazarlığını geliştirin. İşletmenize bir iş gibi davranın. En azından bilanço ve gelir tablosunu okuyabildiğinizden emin olun.

3-Teknolojide ustalaşın. Dijital ekipman ve yazılım günümüzde hemen hemen her işyerinin merkezinde yer almaktadır. En son trendleri takip edin. Detay bilmeseniz de konuların özünü anlayın.

4-Geri verin. Sosyal açıdan sorumlu olmak işinizi güçlendirebilir ve ekibinizi de mutlu edebilir. Değerli amaçları destekleyin ve sosyal katkıda bulunun.

Yeterli bağlılık ve çabayla, yalnız bir girişimciden etkili bir lidere geçiş yapabilirsiniz. Güçlü ve zayıf yönlerinizi anlayın, şirketinizin büyümesine ve başarılı olmasına yardımcı olacak kazanan bir ekip
oluşturun.

en_GB