Hayatında Denge ve Mutluluk Arayanlar İçin

Hayatında Denge ve Mutluluk Arayanlar İçin
hamburger.svg

Hepimizin temel değerlerinden biri olan mutluluk, hayatımız boyunca aradıklarımız içindedir. Hayatın akışı içinde bazen ne yaşadığımızı bile fark etmeden günlerin akıp gittiğini, sürekli koşuşturduğumuz halde elde ettiklerimizin ne olduğunu tanımlayamadığımız vakitler olmuştur. Tarifsiz bir tatminsizlik, mutsuzluk ve yetiştirememe duygusu kaplar içimizi. İşte bu anların farkındalık penceresiyle değişmesini sağlayacak bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle sizleri bir kağıt ve kalem alıp, kağıdı çizgiyle 4 parçaya bölmeye ve aşağıdaki soruları cevaplamaya davet ediyorum.

İnsanın iç sistemi 4 alan üzerine kuruludur;

1- İlişkiler Alanı; anne, baba, eş, dost, arkadaş, çocuk….Hayata dair tüm ilişkilerimiz. Bu alanda neler var? Hayata anlam veren ilişkilerimiz hangileri? Nasıl gidiyor bu ilişkilerimiz?

2- Fiziksel Alan; yeme, içme, iş, ev ,araba,…Yaşam için gerekli olan tüm fiziksel donanımlar. Bu alanda sizin neleriniz var? Sahip olmak istediğiniz neler var?

3- Ben Alanı; kendiniz ile ilgili, sizi siz yapan, size ait her şey. Kendi kendinize kaldığınız anlar, Alış veriş, spor yapmak, kitap okumak, yazı yazmak, müzik dinlemek, ibadet etmek… Sizin için her ne ise. Ben alanınız da neler var? (Aslında en çok ihmal edilen alan)

4- İz Bırakma Alanı; Her insanın iç sisteminde kendinden sonrakilere kendi değerleriyle örtüşen, o değerleri yaşatma adına bir iz bırakma isteği vardır. Kimileri için çocuk, kimileri için sanat eseri, kimileri için de Sivil Toplum Kuruluşlarında çalışmak, medeniyetler inşa etmek, kitap yazmak…Sizin bu hayatta İz Bırakma anlayışınız ne? Bu alanınızda neler var?

Dörde böldüğünüz kağıdınızın her bir parçasına bu alanlarda neler olduğunu yazıp, her alana 1 ile 10 arasında bir sayı verecek olsanız her birine kaç verirsiniz?

Her Alanı bir masanın ayakları şeklinde düşündüğünüzde, verdiğiniz sayılara göre ayak uzunlukları olduğunda ‘Masanız ne kadar dengede?’

Aslında hayattaki mutluluklar, tatminler ve başarılar Kendi Masamızı dengede tutma ile yakalanıyor.

Peki , Bu günden geleceğe Kendi Masanızı dengede tutmaya ne yaparak başlarsınız?

Sevgiler

Esra Doyuk

Her Alanı bir masanın ayakları şeklinde düşündüğünüzde, verdiğiniz sayılara göre ayak uzunlukları olduğunda ‘Masanız ne kadar dengede?’

tr_TR