İş Fikrinizden Vazgeçmeniz için 6 Neden

İş Fikrinizden Vazgeçmeniz için 6 Neden

Girişimcilik dünyasında genellikle asla pes etmemeniz tavsiye edilir. İyi bir fikriniz, kararlılığınız ve doğru adımlarınız olduğu sürece bu harika bir tavsiye.

Bununla birlikte ne kadar kararlı veya motive olursanız olun, zamanınızı boşa harcamanın da takdire şayan bir tarafı yok.

Bir iş fikrinin iyi olup olmadığını söylemek her zaman kolay değil, ancak muhtemelen yanlış yolda olduğunuzu gösteren bazı işaretler var.

Kötü bir iş fikri peşinde koşarak boşuna zaman harcamamak için şu işaretlere dikkat edin:

1- Nefret ettiğiniz işi yapmayın.

Başarılı bir girişimci olmak, özellikle başlangıçta çok zaman alır. Bir seviyeden sonra eğer işten zevk almazsanız, kötü zamanlar geçirirsiniz.

Yeni bir köpek maması çıkarma fikriniz olabilir, ancak köpeklere tahammül edemiyorsanız bu durumdan pek de mutlu olamayacağınız aşikar.

2- Değerlerinizden ödün vermeyin.

Örneğin, silahlar veya hayvansal ürünler değerlerinize aykırı ise, bu alanlarda iş sahibi olmak sizin için uygun olmayacaktır. Günün sonunda aynada kendinize bakabilmelisiniz. Fikrinizin değerlerinizle uyumlu olduğundan emin olun. Yoksa iç çatışmalarınız bol olur. Ve bu size yanlış adım attırır.

3. Başlangıç maliyetlerini karşılayamaz halde olmayın.

Bazı işletme türleri, başlangıç için aşırı derecede pahalıdır. İlaç ve otomobil üretimi gibi. Çok az insan bu tarz fikirlere başlamak için gereken araçlara ve maddi güce sahiptir. Yatırımcı bulmak, kredi almak çoğu kişi için büyük bir engel. Bu yolları iyi hesaplamalısınız.

4. Zayıf yönleriniz üzerine iş kurmayın.

İş, büyük ölçüde sizin zayıf yönlerinize dayanıyorsa sıkıntı olur. Zayıf yönlerinizle çalışmaktan kaçının. İşiniz harika satış becerileri gerektiriyorsa, ancak tanıdığınız en kötü satış elemanı sizseniz, farklı bir fikrin peşinden gitmek isteyeceksiniz. Veya ne yapıp edip onu öğreneceksiniz.

İşinizde güçlü yönlerinizi kullanın.

Kullanmadığınız güçlü yönleriniz varsa bu büyük kayıp. Ya yansıtmanın yolunu bulun veya o güçlü yöne yatırım yapın.

Harika bir satıcıysanız, bu beceriyi kullanın.Konuşmanız iyiyse alanınızda ders verin, sunum yapın, bol bol konuşun. İşe böylece anlamlı bir katkı sağlayın.

5- Bir sorunu çözün, bir duyguya hitap edin.

İnsanlar sorunlarını çözmek için para harcarlar. Duyguları ile alır, mantıkları ile onaylarlar.

Satmak istediğiniz şeye ihtiyaç var mı? Onu hangi duyguları için satın alacaklar?

Derin bir araştırma ve pazarı test etmek etkili olur.

6- Piyasaya gerçekçi bakın.

Piyasa doymuş ve bunu daha iyi veya daha ucuza yapmanın bir yolunu bulamıyorsanız, işiniz için yer yoksa, bolca mücadele edeceksiniz.

Bu mücadeleye hazır mısınız?

O şehirdeki 10.000. kafe olarak var olabilecek misiniz? Teklifiniz diğerlerinden nasıl daha iyi? Farkınız ne? Tüm bu sorular mühim.

Dünyanın en başarılı iş adamları, birden fazla iş başarısızlığı yaşadı. İş fikrinizin işe yarayıp yaramayacağının garantisi olmasa da, fikrinizin zayıf olduğunu gösteren bazı özellikler vardır.

Bu başlıklara fikrinizi hayata geçirmek için özenle vakit ayırın.

İş fikrinizin iyi olduğundan emin olmak için elinizden gelenin en iyisini yapın. Bol bol araştırın. Gerçekçi olun. Geri bildirim isteyin.

Hayat zamanınızı boşa harcamak için çok kısa. Fırsatlar ise sonsuz. O zaman akıllıca yapıldığı sürece iyi bir işten kazanmak mümkün.

Leave a comment

Name
E-mail
Website
Comment

tr_TR